Energijska pot Herbalium

 

 

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice.

 

V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan smo s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

 

Energijska pot je zasnovana krožno z izhodiščem pri vhodnem objektu. Na vsaki posamezni točki si povečamo in uskladimo delovanje čaker, si izboljšamo delovanje delov telesa in notranjih organov, uravnovesimo delovanje žlez z notranjim izločanjem, ki so povezane z določeno čakro.

Na točkah se nam tudi omilijo ali odpravijo bolečine.

Na točkah bomo uravnotežili, harmonizirali energijsko, duhovno in fizično stanje telesa in se napolnili z življenjsko vitalno energijo.

 

Že po kratkem času na točki boste začutili toploto, mravljince, sproščenost in podobno.

Zdravilne točke na vas vplivajo pozitivno in blagodejno ne glede na vaše prepričanje. Že sam kratek sprehod v neokrnjeni naravi ob potočku in med drevesi vas bo sprostil in pozabili boste na vsakdanji stres.

 

Energijska pot vas bo popeljala na nežno popotovanje do zdravja in duševnega miru.

 

 

 

Točke na energijski poti Herbalium

 

 

 

 

1. TOČKA

 

Ta energijska točka ureja delovanje prve čakre človeškega telesa. Nahaja se v mednožju človeka, imenuje se tudi korenska. Delovanje te čakre je povezano z našo vitalno energijo, z energijo zemlje in našo prizemljenostjo v vsakodnevnem življenju. Slabo delovanje prve čakre je povezano z nervozami, nizko samozavestjo, strahovi, problemi s težo, frustracijami …

 

Na tej točki stojimo 3 - 5 minut, globoko dihamo in si predstavljamo rdečo barvo energije, ki teče skozi naše telo od nog navzgor. Energije uravnotežijo in izboljšajo delovanje naše hrbtenice, ledvic, nadledvičnih žlez in celoten limfni sistem.

 

Na tej točki smo najmočneje povezani z energijo matere zemlje in s svojimi koreninami na tem svetu.

 

 

 

 

2. TOČKA

 

Druga energetska točka ureja delovanje druge čakre človeškega telesa. Nahaja se spredaj in zadaj na spodnjem delu trebuha (takoj nad genitalijami) oziroma na križnem delu telesa zadaj.

 

Druga čakra ureja delovanje spolnih organov in je povezana s spolnimi žlezami. Vpliva na ustvarjalnost in učenje, pokaže naš odnos do zemeljskih energij, do našega telesa in doživljanja spolnosti. Blokada druge čakre lahko povzroči težave s plodnostjo, težave v spolnosti, spolne bolezni, boleče in neredne menstruacije, težave s prostato, razdražljivost, brezvoljnost in malodušje…

 

Na tej točki stojimo 3 - 5 minut, dihamo globoko in si predstavljamo oranžno barvo energije, ki nam teče v čakro spredaj in zadaj v naše telo! Energija bo uravnotežila delovanje našega spolnega dela telesa in prispevala k dobremu počutju.

 

 

 

 

3. TOČKA

 

 

Energijska točka ureja in uravnoteži delovanje tretje čakre in z njo povezane organe. Tretja čakra se nahaja v solarnem pleksusu spredaj in zadaj.

 

Tretja čakra ureja delovanje trebušne slinavke, ki uravnava raven sladkorja, ureja delovanje jeter, spodnjega prehranjevalnega kanala (črevesje), žolčnika, žolčevodov, vranice in spodnjega živčnega sistema. Barva tretje čakre je sončno rumena.

 

Blokada tretje čakre se kaže s problemi v delovanju omenjenih organov, prav tako pa lahko pride do nabiranja škodljivih energij, jeze, zamer, negativnih čustev do drugih in sebe. Povzroča lahko tudi nizko samopodobo, občutek krivde in manjvrednosti, strah …

 

Na tej točki stojimo 3 - 5 minut, globoko dihamo in si predstavljamo živo rumeno barvo energije, ki nas polni in potuje skozi naše telo spredaj in zadaj. Energija nas bo uravnotežila in pomirila našo trebušno votlino in organe, ki so v njej. 

 

 

 

 

4. TOČKA

 

 

Četrta energijska točka ureja in uravnoteži delovanje četrte čakre oziroma srčne čakre in z njo povezanih organov. Četrta čakra se nahaja za prsnico spredaj in zadaj.


Ta čakra vpliva na žlezo priželjc oziroma timus. Vpliva na delovanje srca, krvnega obtoka, zdravje naše krvi in predvsem na imunski sistem. Blokada četrte čakre se kaže lahko kot čustvena neuravnoteženost, pomanjkanje življenjske moči, pretirana občutljivost, težave s srcem in krvnim obtokom. Prav tako se zaradi blokade lahko pojavi močan občutek strahu in občutek čustvene bolečine.

Barva četrte čakre je zelena.

 

Na tej točki stojimo 3 - 5 minut, globoko dihamo in si predstavljamo zeleno barvo energije, ki se pretaka skozi naše telo, nas polni in zdravi spredaj in zadaj.

Strahovi in bolečina bodo počasi izginili.

 

 

 

 

5. TOČKA

 

Peta energijska točka ureja in uravnoteži delovanje pete čakre oziroma grlene čakre. S tem vpliva na uravnoteženo delovanje ščitnice, bronhialnega in vokalnega aparata, obe pljučni krili in zgornji prehrambeni kanal.

 

Peta čakra se nahaja na vratu spredaj in zadaj in je zelo pomembna pri komunikaciji v vsakodnevnem življenju, vpliva na našo voljo in odločnost. Pri nepravilnem delovanju pete čakre lahko doživljamo močno vznemirjenost, ki je brez zavednega razloga, prihaja do pogostih angin, vročinskih stanj, nepravilnega delovanja ščitnice in obščitnic, težjih bolezni.

 

Peti čakri pripada modra barva!

 

Ne tej točki stojimo 3 - 5 minut ali po potrebi. Globoko dihamo in si predstavljamo energijo modre barve, ki teče skozi naš vrat spredaj in zadaj in skozi vse telo. Energija nas zdravi in pomiri celo telo.

 

 

 

6. TOČKA

 

Energijska točka ureja delovanje in uravnoteženost šeste čakre, ki se nahaja na glavi spredaj na sredini čela in obenem nasproti na zadnji strani glave.

Šesta čakra je v neposredni povezavi z žlezo hipofizo in ureja delovanje malih možganov, levega očesa, obeh ušes, nosa, sinusov in zgornjega živčnega sistema. Žleza hipofiza prav tako ureja delovanje ostalih žlez z notranjim izločanjem.

Uravnoteženo delovanje šeste čakre vpliva tudi na našo duhovno rast, našo intuicijo in odpiranje tretjega očesa.

 

Šesta čakra je ena najpomembnejših čaker za duhovno delo, razmišljanje in naše zdravje. Pripada ji indigo oziroma vijolična barva.

 

Na tej točki stojimo 3 - 5 minut ali po potrebi. Globoko dihamo in si vizualiziramo indigo barvo energije, ki se pretaka skozi našo glavo in celo telo. Energija nas zdravi in nam razjasni naše misli.

 

 

 

7. TOČKA

 

 

7. energijska točka ureja uravnoteženo delovanje sedme čakre, ki se nahaja na vrhu glave. Ta čakra je z energijskim kanalom povezana z vsemi glavnimi in stranskimi čakrami.

 

Sedma čakra ureja delovanje velikih možganov in desnega očesa in je v neposredni povezavi s češeriko oziroma epifizo. Skozi sedmo čakro sprejemamo kozmično energijo, znanja Akaša zapisov in povezavo s svojim Višjim Jazom. Sedmi čakri pripada močna belo - srebrna barva…

 

Na tej energijski točki stojimo 3 - 5 minut ali po potrebi. Globoko dihamo in si predstavljamo belo - srebrno barvo energije, ki teče od zgoraj v naše celo telo do prve čakre in nazaj. Razširimo roke in globoko dihamo. Energija nas zdravi in uravnoteži. Naredi nas močne in samozavestne.

 

Tu smo povezani z vsemogočno kozmično energijo in s svojim Višjim Jazom. 

 

 

 

 

Energijski krog

 

 

 

       

 

 

 

Energijski krog v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu je postavljen nad gredicami z zelišči na energijsko pozitivnem prostoru, ki ima že sam po sebi blagodejne učinke na človeka. Je smiselna nadgradnja energijske poti Herbalium. Krog je orientiran glede na smeri neba in določen z radiestezijskimi meritvami. Sestavljen je iz dveh krogov po principu petih elementov. V zunanjem krogu so zemlja, zrak, ogenj in voda. V notranjem pa bistvo vsega: eter – višja energija.  Smeri neba označujejo veliki kosi čistega kremena iz Egipta.

 

 

Navodila za uporabo energijskega kroga

 

Pred vstopom v krog vsaj 3-krat globoko vdihnemo, poskusimo občutiti samo okolico in se sprostimo. Če nam letni čas dopušča, se sezujemo, saj tako še povečamo občutke in zaznave. Dražljaji, ki jih občutimo v krogu, so nežni in subtilni. V krogu se vedno gibamo v pozitivni smeri – v smeri urinega kazalca. V vsakem delu kroga zapremo oči, globoko vdihnemo in se prepustimo energijam in občutkom. Na vsaki izmed 5. točk postojimo vsaj 5 minut. Namen kroga je, da nam uravnoteži naše čakre, nam povrne vitalno energijo in nas spodbudi k samozdravljenju.

 

V krog vstopamo na zahodu, kjer je zastopan element zemlje. Ta del kroga nas poveže z Matero Zemljo, nas prizemlji, pomaga pri zdravljenju našega fizičnega telesa, dobro vpliva na 1. čakro in na organe, ki so povezani z njo. Tukaj navadno dobimo težka ramena, težke noge, kot da nam poganjajo korenine.

 

Nato se pomaknemo naprej v smeri urinega kazalca na severno stran kroga, kjer je element zraka. Tukaj postanemo lahkotni kot list v vetru. Občutimo blag vetrič, ki ugodno vpliva na naše mentalno telo. Celo naše telo se začne pozibavat. Občutimo tudi lahek pritisk v prsih, cmok v grlu, saj nam ta del kroga ugodno vpliva na 4. in 5. čakro.

 

Pot nadaljujemo na vzhod, kjer je zastopan element ognja. Tukaj nam ogenj skuri še vse zastale energije, blokade… Ta del kroga ugodno vpliva na naše eterično telo, 3. čakro. Tukaj se nam povrne naša notranja moč. Tukaj občutimo toploto, moč ognja; pritisk v predelu solarnega pleksusa in tople podplate.

 

Zadnja postaja v zunanjem krogu je na jugu. Tukaj je zastopan element vode. Voda nas umije, očisti tako fizično kot duhovno. Na tej točki si uravnamo astralno telo in 2. čakro. Tukaj navadno občutimo zibanje naprej nazaj, kot da bi lebdeli na vodi. Lahko imamo tudi občutek, kot da stojimo pod slapom, tušem. Po nekaj minutah smo pripravljeni za vstop v notranji krog.

Nato se spet v smeri urinega kazalca premaknemo v notranji krog, kjer je element etra. Kaj sploh eter je? Eter je višja energija, ki ima veliko imen. Lahko ji rečemo energija, či, prana,…. V tem delu kroga si uravnamo naše duhovno telo, 6., 7. čakro in z njima povezane organe. Lahko tudi dostopamo do akaških zapisov. Tukaj samo smo… Občutki nas popeljejo daleč stran v svet lahkotnosti, brezskrbnosti in enosti.

 

Po nekaj minutah pot nadaljujemo proti izhodu, ki je prav tako na zahodu. Tam se zahvalimo in gremo polni energije v življenje.

 

 

Energijski krog je uredil Grega Kraljevski (Armour, d.o.o.) in je nastal v okviru projekta "Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja", ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 

 

 

 

 

 

 

 

Za ureditev energijske poti Herbalium se zahvaljujemo partnerjem in donatorjem:

Armour storitve, d.o.o.

Franc Povše

Kamnoseštvo IKA-UM

Franc Kocjan

Ponaročilu.si

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka