Datum dogodka: 31.03.2023

Med 27. in 31. marcem 2023 je v organizaciji OŠ Frana Metelka Škocjan potekal projektni teden »Mladost na mostu modrosti«, v okviru katerega so bile na različnih lokacijah izven šole organizirane raznolike aktivnosti za učence OŠ.

 

 

K sodelovanju je šola povabila različne organizacije in tudi Občino Škocjan, na kar smo se z veseljem odzvali.

V torek, 28. marca, smo se z učenci 4., 6. in 7. razredov OŠ ob Radulji učili tehničnih spretnosti in veščin ter izdelovali mlinčke za studenček.

V četrtek, 30. marca, smo v okviru dneva socialnih veščin na območju ob Radulji skupaj izvedli delovno-čistilno akcijo z učenci 8. in 9. razredov OŠ Frana Metelka Škocjan in Sončki iz Novega mesta, ki nam vedno radi priskočijo na pomoč pri vzdrževanju območja ob Radulji kakor tudi na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu.

Zadnji dan projektnega tedna v petek, 31. marca, je potekal športni dan, ki pa smo ga obogatili s kulturno in naravovarstveno vsebino. Z učenci 4., 6. in 7. razredov OŠ Frana Metelka Škocjan smo namreč odšli na pohod iz šole do Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu in nazaj (10 km). Po zasluženi malici so učenci izvedli recital pesmi v gozdnem gledališču, s čimer so obeležili tudi mednarodni dan poezije 21. marca. Obiskali gozdno knjižnico in darovali knjige vanjo. Spoznavali in okušali smo tudi užitne rastline gozdne podrasti ter se prijetno utrujeni in polni lepih vtisov vrnili v šolo.

Za sodelovanje in povezovanje se zahvaljujemo koordinatorki projekta, učiteljici Patriciji Haler, in vsem sodelujočim. Ustvarjamo skupnost, ki nas povezuje, razvija odnos medsebojnega spoštovanja, do ljudi, narave in okolja, razlike pa nas krepijo in bogatijo. Mladi imajo veliko energije, zanosa in znanja, le spodbuditi in usmeriti jih moramo v pravo smer in jim biti vzor. Naj bodo navdih za vse, da lahko vsak prispeva nekaj za skupno dobro in tako bo življenje vsem mnogo lažje.

 

 


   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka