Datum dogodka: 11.03.2023

V izdihljajih zime smo jo le dočakali... ZIMSKA DELAVNICA NABIRALNIŠTVA, ZDRAVJA IN SONARAVNE KULINARIKE s Karmen Gajšek!

 

 

Pozdravil nas je topli čajček iz dragocenih zelišč in divji zajtrk/malica (šipkova marmelada, zelenjavno-zeliščni namazi, kruhki z drožmi in koprivnimi semeni ...). V naravi smo spoznali mnoge rastline, ki jih srečujemo v naravi, naučili smo se veščin uporabe divjih rastlin.
 
Vstopili smo v divji svet - stik z zakladnico znanja o divjih užitnih in zdravilnih rastlinah, strupenih rastlinah in pomenu narave, ki nas obkroža za preživetje in kakovostno bivanje. Iz nabranih rastlin smo pripravili divje kosilo (kombinacija svežih divjih rastlin in domačih ekoloških, tudi fermentiranih dobrin - vrtnin - divja enolončnica).
 
Pogovarjali smo se o varovanju okolja - učili smo se načel nabiralništva in predvsem trajnostnega načina življenja, v katerem se moramo obnašali naravno - brez pesticidov, embalaže, delovati daleč od industrijske hrane, v sožitju z lokalnimi rastlinskimi viri - samoniklimi in miroljubno-ekološko vzgojenimi prvinami (zelenjava, sadje, žitarice, oreščki in semena).
 
Učili smo se samooskrbe in tako dodali pomemben prispevek, sebi, naravi in predstavljali dober zgled tudi drugim ljudem.
 
🙏🌏🌿🍀🪻👌

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka