Datum dogodka: 10.05.2022

Ena izmed načrtovanih dejavnosti v projektu "Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja", je tudi medgeneracijsko sodelovanje.

 

 

Otroci vrtca Radovednež, skupine Raziskovalci, OŠ Frana Metelka Škocjan so zato povabili dedke in babice, da se jim v torek, 10. 5. 2022, pridružijo v Zagraškem logu in se z njimi igrajo pastirske igre.

 

Otroci in vzgojiteljice so se v Zagrad odpeljali z avtobusom, stari starši pa so jih počakali pri Zeliščarskem centru JV Slovenije.

 

Odzvalo se jih je veliko.

 

Povedali so, da včasih ni bilo veliko priložnosti za igro. Zato so z veseljem odpeljali živino na pašo, kjer so izkoristili čas za druženje z vrstniki. Nekateri so obudili spomine in povedali zanimive anekdote, ki so se jim pripetile.

 

Skupaj so se odpravili do parka, kjer so imeli pripravljene 4 različne igre: kozo zbijat, vlečenje vrvi, skakanje v žakljih in hoja s smučmi v paru. Med igrami so se okrepčali s pastirsko malico, žemljo in mlekom.

 

Nato so se vrnili proti avtobusu, med potjo pa opazovali ptičje krmilnice, valilnice in različna zelišča.

 

Aktivnost je potekala v okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino je odgovoren partner OŠ Frana Metelka Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014— 2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka