Datum dogodka: 24.02.2022

V okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, podprtega s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, smo se v četrtek, 24. februarja 2022, skupaj s člani in mentorji društva Sonček iz Novega mesta, tudi partnerja projekta, ponovno srečali in opravili delovno akcijo na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan.

 

 

Na območju, kjer bodo v okviru projekta »Herbalium« postavljena lesena gibalna igrala, urejena gozdna čutna pot, gledališče v gozdu in gozdna knjižnica, smo pospravili odvečno vejevje in drugo zarast ter pograbili listje. Tako smo površine pripravili na izvedbo izvirnih ureditev, ki bodo nadgradile ponudbo in ljudem približale gozd, naravo ter spodbujale druženje z izvajanjem kulturno-izobraževalnih dejavnosti na prostem.

 

Vedno z veseljem gostimo mentorje in člane društva Sonček, ki se soočajo z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, saj tako pripomoremo k izboljšanju kakovosti njihovega življenja in jim polepšamo vsakdan z aktivnim vključevanjem v družbo.

 

»Sončki« so s seboj ponovno prinesli sonce, ki nas je dodobra pogrelo in že je zadišalo po toplejšem delu leta, na kar so nas opomnili tudi drugi znanilci pomladi – zvončki. Ker je dela na območju še dovolj, smo se dogovorili, da se v kratkem ponovno snidemo, nadaljujemo z delom ter naredimo kaj dobrega zase, za naravo in sočloveka.

 

Rok Petančič
Občina Škocjan


Aktivnost poteka v okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino je odgovoren partner Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

las_dbk_logotip_color_version.png      1625727544519_clld leader - eksrp.jpg.jpg

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka