Datum dogodka: 17.07.2021

 

Eterična olja in hidrolati prihajajo vse bolj v modo zaradi vključevanja teh surovin v izdelke. Dobrih eteričnih olj je na našem tržišču zelo malo. Predvsem so redčena uvožena olja, ali pa povsem sintetični proizvodi. Sami si želimo imeti kakovostno eterično olje, ki ima izrazit vonj po rastlini, ki jo destiliramo.

 

 

Na delavnici vam ne želimo prodajati destilatorjev, ampak naučiti, kako si sami destilirate eterično olje. Razjasnili bomo pojme eterično olje, absolut, hidrolat in še nekatere druge. Sami boste pripravili zelišče za destilacijo in ga destilirali.

                       

Tema delavnice:

  • načini in tehnike pridobivanja eteričnih olj
  • različni tipi destilatorjev
  • parna destilacija razpoložljivega zelišča

 

Komu je namenjeno:                otrokom in odraslim ljubiteljem zelišč,

Čas trajanja:                           predvidoma usposabljanje traja 4 ure,

Čas izvedbe:                            sobota, 17.7.2021, med 9. in 12. uro,

Način usposabljanja:                10% teoretično in 90% praktično,

Število udeležencev:                 od 5 do 10,    

Izvajalec:                                 Zeliščna kmetija KALAN,

Kraj izvedbe:                           Zeliščna kmetija KALAN, Kalobje, Podlešje 12,

Cena delavnice:                        50,00 €/osebo,

Način in rok plačila:                   po predračunu do roka za prijavo,

Prijave:                                   Zaradi omejenega števila udeležencev je obvezna predhodna prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Opombe:                                Primerna zaščitna obleka kot je delovna halja in kompaktna obutev. Dobljeno eterično olje in hidrolat udeleženci odnesejo domov.

 

 

O izvajalcih:

Zeliščna kmetija KALAN letos obeležuje 26 let, odkar so svoje 20 letno ljubiteljsko delo z zelišči, spremenili v poklic. Odločili so se, da bodo svoje 46 letne izkušnje začeli prenašati na mlajše generacije, oziroma tiste, ki se želijo z zelišči pobližje spoznati. Zato izvajajo različne delavnice in popolno izobraževanje za pridelovalce in predelovalce zdravilnih zelišč.

 

Udeležite se lahko posamezne delavnice/predavanja ali sklopa delavnic/predavanj. Udeleženci po zaključku izobraževanja prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju. Na vsako delavnico/predavanje so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne prijave (do zasedbe prostih mest). Prijava je veljavna po plačilu predračuna za posamezno predavanje/delavnico. Kontakt: Rok Petančič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501.

 

Organizator izobraževanj je Občina Škocjan, nosilka Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com), v sodelovanju z Zeliščno kmetijo Kalan.

Vzpostavitev Zeliščarskega centra JV Slovenije je bila delno sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2022 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka